Îmbunătățirea auzului fără implanturi este posibilă cu exerciții

Analiza cauzelor pierderii auzului reprezintă primul pas către o posibilă soluție. Pierderea auzului, o problemă tipică a auzului, poate fi rezultatul unor infecții și otite, al unor factori ereditari și congenitali, al unei expuneri continue la zgomote intense, al unei reacții ototoxice la anumite medicamente, al îmbătrânirii, al prezenței unor factori psihologici și al unor posibile leziuni ale cohleei.

Este posibil să se îmbunătățească auzul fără implanturi?

Pentru ca urechea să fie în perfectă stare de sănătate, este necesar să avem grijă de ea, să o menținem în antrenament constant prin efectuarea zilnică a unei serii de exerciții special concepute pentru a încetini pierderea auzului, mai ales având în vedere trecerea timpului și declinul inevitabil al organelor noastre.

Pierderea auzului poate fi fie transmisivă, adică legată de probleme în sistemul de transmitere a undelor sonore, fie neurosenzorială, rezultatul unor leziuni care implică urechea internă.

Potrivit experților, bunele obiceiuri ajută la menținerea unui nivel optim de bunăstare auditivă, la îmbunătățirea percepției sunetelor și a vocilor și la evitarea necesității unui aparat auditiv.

În toate cazurile, este important să alegeți un stil de viață sănătos, să vă mențineți mintea activă jucând puzzle-uri și jocuri de societate, să practicați yoga și meditația, să ascultați muzică la un volum adecvat, să practicați izolarea fonică, să mâncați corect, să faceți mișcare, să nu fumați și să nu faceți exces de alcool și, nu în ultimul rând, să vă curățați bine cerumenul.

Exerciții pentru îmbunătățirea auzului

Două tipuri interesante de exerciții pot fi folosite pentru îmbunătățirea auzului: terapia auditivă și gimnastica.

Terapia prin ascultare

Pentru a limita pierderea auzului, putem lua în considerare o soluție precum terapia de ascultare, care presupune utilizarea muzicii clasice, modificată cu ajutorul unui instrument caracteristic, cum ar fi Electronic Ear. Acest dispozitiv special este utilizat datorită unui algoritm de filtrare a muzicii, o soluție ideală pentru a stimula întregul sistem auditiv și pentru a îmbunătăți capacitățile sale înnăscute.

Terapia prin ascultare face posibilă demararea unui proces de reeducare, susținând eficiența maximă a aparatului auditiv, care se va realiza prin antrenarea musculaturii urechii medii zi de zi.

Acest tratament specific face posibilă reducerea deficitului de auz, chiar și în cazul în care se utilizează permanent o proteză. Terapia, de fapt, permite ca starea auditivă să nu se agraveze, dar nu numai, deoarece oferă o contribuție generoasă și îmbunătățiri substanțiale, în ceea ce privește reglarea auzului și perfecționarea sunetului în creier.

Terapia auditivă, cu abordarea sa hotărât naturală, oferă o oportunitate unică de a evita sau de a întârzia montarea unui aparat auditiv, optimizând înțelegerea frecvențelor înalte și a vorbirii.

Gimnastică

Condiția fizică, ca urmare a exercițiilor fizice constante, aduce beneficii și menține sănătos fiecare organ din corpul nostru. Mintea și auzul beneficiază, de asemenea, de acest lucru. Chiar și câteva exerciții simple, efectuate zilnic, sunt suficiente pentru a asigura rezultate adecvate. Puteți începe cu o banală plimbare și apoi continua cu activități de grădinărit sau puteți lua în considerare o sesiune de gimnastică ușoară, în toate cazurile vorbim de un adevărat panaceu pentru circulație.

Cei care optează pentru gimnastică trebuie să evite cu grijă folosirea căștilor sau a căștilor, mai ales dacă ideea este de a asculta muzică la volum ridicat, un pariu care pune în pericol serios bunăstarea urechilor.

Cum se poate preveni pierderea auzului

Dintre cele cinci simțuri, auzul este cu siguranță cel mai fragil și, în ciuda noastră, suferă cel mai mult din cauza stresului și a solicitărilor. A avea grijă de el este de datoria noastră, iar acest lucru îl putem face alegând să luăm calea prevenției, eliminând cu rigurozitate o serie întreagă de obiceiuri proaste, în primul rând alegerea de a asculta muzică la volum foarte ridicat.

Pentru a evita deteriorarea auzului, este la fel de important să limităm expunerea la zgomote excesiv de puternice și la sunete de peste 85 db, să ne protejăm urechile de intemperii și să evităm cu grijă utilizarea bețișoarelor de bumbac.

Alegerea de a vă îmbunătăți auzul implică o serie întreagă de exerciții, care pot fi alternate și repetate în mod constant.

Ideală pentru a auzi distinct sunetele care ne vin din mediul înconjurător este concentrarea. Tot ce trebuie să facem este să rămânem nemișcați, respirând adânc pentru a facilita oxigenarea sângelui și să ajungem la o percepție clară a corpului nostru și a sunetelor din jurul nostru.

Ca o alternativă la acest prim exercițiu, ne putem antrena să localizăm sunetele din jur, identificând care este efectul sonor și care este sursa. Această activitate reflexivă afectează aparatul auditiv, dar stimulează și creierul, care are sarcina de a metaboliza impulsurile sonore și de a le clasifica.

Cei care suferă de hipoacuzie pot avea un deficit de percepție, precum și de înțelegere. Acestea sunt două aspecte diferite ale auzului. Primul este legat de traseul pe care îl parcurg vibrațiile acustice pentru a ajunge la creier, în timp ce al doilea se referă la implicarea și, mai ales, la funcționarea corectă a tuturor organelor implicate, începând cu urechea externă și terminând cu creierul. Înțelegerea poate fi lucrată cu rezultate excelente, fără a uita că exercițiile auditive sunt ideale pentru a menține în formă toate organele implicate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *